Slide background

Pagubice

pagubiceNaselje se smjestilo pod obroncima brda Sveti Antun na kojem se nekoć nalazila njemu posvećena crkvica, a danas je ondje uređeno izletište do koje vodi lijepo uređena pješačka staza koja povezuje Grdoselo – Zelengrad i Grimaldu. Predaja kaže kako je crkva Sv. Antuna imala dvoja vrata, jer joj je sredinom prolazila granica između Venecije i Austrije. Tako su u nju, svaki na svoja vrata, ulazili podanici mletačkog lava i austrijskog orla, kako bi se zajednički molili.

 

 

nadalinu u pohodeU Pagubicama, povodom blagdana zaštitnika Sv. Antuna (13. lipnja), održava se susret svirača tradicijske glazbe Nadalinu u pohode, u spomen na znamenitog pučkog glazbenika Božu Bernobića Nadalina.

Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad web stranice, dok nam drugi pomažu u poboljšanju stranice i korisničkog iskustva. Odluka o tome želite li dopustiti kolačiće ili ne je na Vama. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti web stranice.